Pesta Durian 2009

Salam Sejahtera… kali aku nak cerita pasal aku dan wife pergi makan durian kat dusun. Aku pergi jer, tak makan. Pelik mang pelik, aku pun pelik…he..he..he.  Tapi aku mang jenis tak makan buah, mang dari kecik. Mak salu marah aku. Tapi itulah aku. Bukan tak cuba, dah cuba. Tekak aku tak boleh masuk. Jeles gak tengok orang makan, sedap. Aperkan daya. Tekak tak boleh terima. Kalau makan pon aderla 2-3 jenis buah. Banyaknya tak makan dari yang makan. Durian ni kalau buat pengat (kata orang Perak) atau pon macam bubur, aku makan ataupon kalau di buat cekodok. Sedap ooo..he..he..he..

Dusun nie kat Karak, Pahang. Member wife aku kat opis. Kire ni aktiviti tahunan dorang. Dengarnya semua durian nie untuk di ekspot ke luar negara. Ni dia panggil kawan-kawan yang rapat makan free…hu hu hu..

Aku gi berdua jer. Bujang kejap..hu..hu..hu..Anak tinggal dengan mak aku. Aku cakap ader nak amik barang opis wife katernya. Saja rahsiakan. Last bila balik umah, aku bawak naik, terkejut mak aku, “Mana ko dapat durian ni?” senyum lebarla mak aku, favorite dia ni. Sukala dia.  Puas hati aku tengok deorang semua makan walaupon aku just dapat tengok jer. Sonokla dapat join aktiviti yang macam ni. Ramai kenal kawan baru. Ada gak yang tegur aku, “Awak ni yang amik gamba kawin kawan saya ek, kat Selangor?” terkejut aku. Ingat takda orang kenal. Tapi takda sefemus photographer2 kat luar sana. Lagi banyak yang bagus-bagus…Okla la. Selamat menjamu mata.

Therima Kaseh.

Onizuka69
Photographer. 012 655 1288
onizuka69@gmail.com | onizuka69.wordpress.com

Advertisements

~ by onizuka69 on August 13, 2009.

2 Responses to “Pesta Durian 2009”

  1. Uih! Abg meor memang pantang
    Ehehe pantang jumpa durian, mulalah kecur liur
    Isi durian tu nampaknya dari jenis baik
    Yum! Yum! Yum!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: